Aanpassing bezoekregeling tijdens de feesdagen

Aanpassing bezoekregeling tijdens de feesdagen


Update 15/12/2020.

Geachte familieleden en bezoekers,

Naar aanleiding van de aanhoudende lockdown en het nog relatief hoog percentage besmettingen in de maatschappij, willen wij in deze onzekere periode van angst en twijfel jullie een hart onder de riem stoppen en jullie aanmoedigen om zo positief verder te doen. Het was en is nog steeds een moeilijk jaar. Maar om dit jaar toch nog mooi te kunnen afronden maken wij de uitzondering door het vooraf vastgelegde bezoek van die week door te laten gaan op de komende twee feestdagen.

Al onze eerdere afspraken blijven van kracht en onveranderd.
Maar op vrijdag 25 december en vrijdag 1 januari zal het bezoek volgende afspraken omvatten:

Elke bewoner kan dus 2 bezoekers ontvangen, maar niet tegelijkertijd, dus 1 bezoeker per keer.
Wij raden aan dat de betrokken bezoekers goed met elkaar afspreken.

Eén vast contact gedurende de gehele lockdown.
* Eén contact dat per 14 dagen kan wisselen.

Maak alvast onderling de nodige afspraken vooraf zodat u niet gelijktijdig op bezoek komt, want dit is echter nog steeds niet toegelaten.

De bezoeken zullen dan ook telkens doorgaan van 14h-18h. Gelieve ook de bezoekuren te respecteren en het bezoek tijdig af te ronden wanneer het einduur is verstreken.

De mogelijkheid tot SKYPE zal op deze twee dagen niet mogelijk zijn vanuit ons team binnen het WZC, maar wees vrij om creatief te zijn als geregistreerde bezoeker en te skypen naar anderen die helaas niet op bezoek kunnen komen.

Het is nog steeds verplicht om als bezoeker een mondmasker te dragen, en het gebruik van een chirurgisch mondmasker wordt sterk aangewezen.
Ook stimuleren wij nog steeds onze bewoners om een mondmasker te dragen tijdens de bezoekmomenten.

Het bezoek zal nog steeds op kamer plaatsvinden.

In tussentijd blijven wij ons inzetten om elke mogelijke vorm van besmetting te vermijden door het strikt toepassen van de maatregelen en gebruik van beschermingsmateriaal. Uiteraard rekenen wij op het gezond verstand van alle burgers en willen we toch nog eens een oproep doen naar het bezoek te beperken in hoeveelheid om zo de kans op verspreiding van het virus te verkleinen.

Alle deze maatregelen werden opgelegd vanuit Agentschap Zorg- en Gezondheid worden binnen het WZC gevolgd.
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen via het algemeen nummer: 054/33.04.11

Met vriendelijke groeten,
Directie en Team Castelmolen.